1, 2, 3 – Ik tel de dieren die ik zie


Titel: 1, 2, 3 Ik tel de dieren die ik zie
Auteur & Illustrator: Eric Carle
Jaar van uitgave: 2006
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers
Prijs: €8,95 (08-12-2018)
Leeftijd: 12+ maanden

Dit boek moest ik vanavond voor het slapengaan lezen. Peuter van bijna twee mocht zijn boekje kiezen en meldde dat het ‘Roooaarrr’ werd. En daarmee bedoelt hij dit boek, maar hij wordt ook wel eens aangeduid met ‘Trein’ of ‘Tsjoeke’.

In het boek vind je zoals bij alle boeken van Eric Carle, prachtige prenten. De meeste mensen zullen bij Eric Carle aan Rupsje Nooitgenoeg denken, maar er zijn nog veel meer mooie prentenboeken van zijn hand. In dit boek kun je een grote trein met tien wagons bewonderen. Iedere pagina heeft een nieuwe wagon en zit vol met één tot en met tien dieren. Tussen alle dieren kun je ook altijd nog op zoek naar een piepklein muisje. Het boek eindigt met een dierentuin, waarin je alle dieren van de trein terug kunt vinden. Leuk om te herhalen en nogmaals alles te tellen. 

Peuter van bijna twee telt nog niet echt (één, twee, drie, zes, tien – waarbij tien voor ‘ontzettend veel’ staat) maar dat maakt voor dit boek niet uit. Peuter vindt het leuk om alle dieren te zien, telt een beetje mee, maakt alle geluiden en we kletsen samen over alles wat er op de prenten te zien is.

Een fijn boek om erbij te pakken. Dieren, dierengeluiden en tellen doen het altijd goed, en al helemaal met zulke prachtige illustraties.