Boeken binnen handbereik

Een inkoppertje misschien, maar hier waren we het even vergeten. Vanaf peuter één (bijna 3 jaar) zijn geboorte lagen er (stapels) kinderboeken in de kamer. Aan het eind van de dag hadden we een boekenslagveld. Toen kwam peuter twee (bijna 2 jaar) en ging die strategie nog best een tijd goed. Tot peuter twee besloot om als vroege vogel met twaalf maanden te gaan lopen. Twee peuters die de kamer doorploegden werd een iets te grote chaos. Dus kwam er een grote speelgoedkast, en werden alle boeken tezamen met het speelgoed in een kast met deurtjes weggemoffeld. Stond mooi opgeruimd.

Als ik eraan terug denk, gingen we toen langzaamaan steeds minder (voor)lezen. Niet dat we helemaal niet meer lazen, maar het aantal (voor)gelezen boeken per dag nam wel af. Tot afgelopen week. Toen werd peuter twee zijn kamer grotendeels omgebouwd van baby- tot peuterkamer (alleen het bed moet nog – fingers crossed dat er goed geslapen gaat worden). Peuter kreeg ook een nieuwe boekenkast. De oude boekenkast ging de kamer uit en schreeuwde om een nieuw plekje. In de woonkamer paste hij mooi!

Onderin de kast zijn drie plankjes met boeken voor de kinderen. Daarboven een plankje met fotoboeken (bekijken we die ook weer wat vaker) en helemaal bovenaan twee plankjes met boeken die man en ik nog wil lezen. Nu de boeken weer de hele dag binnen handbereik liggen en opvallen, wordt er weer aanzienlijk meer met boeken gezeuld.

Een vrij simpele tip, maar boeken in het zicht en voor het grijpen helpt echt!