Pip en Posy en de kerstboom


Titel: Pip en Posy en de kerstboom
Tekst: Nosy Crow
Illustrator: Axel Scheffler
Jaar van uitgave: 2018
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers
Vertaling: J.H. Grever
Prijs: €9,99 (13-12-2018)
Leeftijd: 18+ maanden

Ik zocht een fijn boek voor kerstmis. Niet te beladen, maar gewoon een leuk verhaal. In de boekhandel raadden ze dit boek aan. Nu zijn we hier groot fan van illustrator Axel Scheffler, dus één blik op de kaft en ik was al verkocht.

Gister lazen we het hier voor het eerst (en voor de tweede, derde, en vierde keer). Beide kinderen (bijna twee en bijna drie jaar) vonden het erg leuk. Het begon al met de kaft. Ze vonden de glimmende kerstversiering indrukwekkend. De peutervingertjes bleven er maar over aaien 🙂

De illustraties van Schefflers hand zijn natuurlijk weer prachtig. Ik ben het meest dol op de prent waar Pip stiekem een koekje heeft gegeten. De blik op zijn gezicht is zo treffend! Alles is weer zo gedetailleerd en tot in de puntjes geïllustreerd. Zo staan op de laatste prent twee dozen waar pakjes in hebben gezeten. Op de buitenkant staat wat er in heeft gezeten en Pip en Posy spelen er mee. Over het verhaal, de prenten en die mooie details kun je zoveel gesprekken voeren. Wat een taligheid!

Een aanrader voor de feestdagen!