Beestje, kom je op mijn feestje?


Titel: Beestje, kom je op mijn feestje?
Auteur: Marjet Huiberts
Illustraties: Iris Deppe
Jaar van uitgave: 2016
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers
Prijs: €13,99 (29-12-2018)
Leeftijd: 18+ maanden

We hebben er een geitje bij, een eerder boek van Marjet Huiberts en Iris Deppe dat werd verkozen tot Prentenboek van het jaar 2016, is bij velen bekend. Dit boek misschien (onterecht trouwens) wat minder. Beestje, kom je op mijn feestje vinden wij nét zo leuk!

Deze boekentip komt op dit moment niet uit de lucht vallen. Peuter en ik waren afgelopen week jarig. Een goed moment om de kerstboeken even om te ruilen voor boeken met het verjaardagsthema.

Dit boek kenmerkt zich door een mooi verhaal, op rijm, ondersteund met mooie rustige prenten. De samenwerking tussen verhaal en plaat brengen het verhaal echt tot leven. De stijl (tekst en illustraties) komen overeen met We hebben er een geitje bij.

In het verhaal is Mik jarig. Hij houdt een feestje en er komen allemaal dieren op visite die verjaardagsliedjes zingen. Het nodigt uit tot meezingen! Het is een gezellig feest tot er een ongenodigde gast aankomt, maar gelukkig verdwijnt die snel weer.

In het verhaal komen de bekende onderdelen van een verjaardag aan bod: zingen, versieren, taart, cadeautjes, visite, mooie kleren, enzovoort. Leuk om over in gesprek te gaan.

Zoek je een leuk prentenboek over het thema jarig of wil je meer lezen na We hebben er een geitje bij, kijk dan zeker eens bij dit boek!