Over mij

Ik ben een moeder van bijna 33 met twee jongens van 2 en 3 jaar oud. We zijn graag buiten om de wereld te ontdekken. Dichtbij huis in de speeltuin, op de fiets, in het park of in de stad. Verder weg, in de trein, op het strand, in de duinen of in het bos.

Door de ogen van mijn kinderen zie ik de wereld door een nieuwe bril. Er vallen dingen op die ik eerder niet heel bewust zag. Als ik nu vanuit m’n werk op de weg een tractor voorbij zie rijden heb ik de neiging om keihard ‘TRACTOR’ te roepen ­čÖé Iets wat de kinderen continu doen als we met de bakfiets op pad zijn.

Als we niet buiten zijn dan spelen of lezen we binnen. Ik vind het heerlijk om hun fantasiespelletjes te observeren of om zelf mee te doen, of dat nu tijdens het bouwen met blokken, het knutselen en kleuren, het kopje thee of het lezen van een boek is. En natuurlijk zitten ook wij wel eens gezellig (of uit handigheid) voor de tv.

Als ik niet bij de kinderen ben, dan ben ik aan het werk. Ik heb de studies voor linguïstiek en leerkracht basisonderwijs gevolgd. Na afronding daarvan ben ik meteen als taalkundige aan de slag gegaan.

Ik ben iedere week enkele dagen op de werkvloer te vinden. Een deel van mijn werk bestaat uit het zelf schrijven van teksten voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Ik schrijf zowel verhalend als informatief. De leerlingen lezen de teksten zelf dus ik houd rekening met hun technisch leesniveau. Een uitdaging bij het schrijven, maar een leuke!

Een ander deel van mijn werk bestaat uit redactiewerk – andere auteurs feedback geven, het werk redigeren en definitief maken. We hebben regelmatig taaldiscussies op het werk. Daar bleef ik veel plezier aan. Ik vind het interessant om te spelen met taal en het te (proberen te) doorgronden.

Via Mispoes Appelmoes hoop ik anderen te kunnen vermaken met mijn schrijfsels en met de leuke taaluitingen van onze kinderen. Ook hoop ik anderen van leuke boekentips te voorzien en te enthousiasmeren voor (voor)lezen. Het is zo fijn om met een hoopje opgekruld kind (of meervoud) tegen je aan samen een boek te lezen. Om voorgelezen te worden door je kinderen. Om je samen (of zelf) even terug te trekken uit de wereld om je heen en op te gaan in een boek.

Veel plezier met Mispoes Appelmoes!